К основному контенту
6-А клас. Основи здоровя Для Копійки Маріі та Стеценко Єлизавети.
Контрольна робота за IIсеместр.(Тести).

Тестові завдання: "Продукти харчування і здоров'я"
Тестові завдання для учнів 6 класу
                                                                                                                              
Тема  Продукти харчування і здоров’я.
1. Організм людини на 75% складається з води, для поновлення її запасів треба щодня випивати:                                                                                                                                а)  2-4 склянки рідини;
б)  4-6 склянок рідини;
в)  6-8 склянок рідини;
г)  8-10 склянок рідини;
д)  10-12 склянок рідини.
 
2.  Який вид діяльності передбачає найменші енергетичні витрати організму ?
а) Ходьба;
б) спортивне плавання;
в) марафонський біг;
г) футбол;
д) ритмічна гімнастика.
 
3. Встанови відповідність: 
Поживні речовини
Фізичні якості
1 - Вуглеводи
а) є будівельним матеріалом для клітин
2 - Білки
б) утворюють в організмі запаси
3 – Жири              
в) важливі для нормальної роботи організму
4 – Вітаміни і мінеральні речовини
г) найкраще забезпечують організм енергією
 
4. Енергетична цінність ( калорійність ) продуктів вимірюється в:
а) байтах або кілобайтах;
б) грамах або кілограмах;
в) пікселях або мегапікселях;
г) калоріях або кілокалоріях.
 
5. Встанови відповідність:
Поживні речовини
Джерела надходження
1 - Вуглеводи
а) вершкове масло, маргарин, олія, сало
2 - Білки
б) хліб,крупи, фрукти, овочі
3 – Жири              
в) м’ясо, риба, молоко, сир
 
6.  Назви три принципи раціонального харчування:
а) помірність, різноманітність, збалансованість;
б) поступовість, систематичність, дозованість;
в) швидше, більше, смачніше;
г) їм що хочу.
 
7. Який із продуктів не містить Йод?
а)  морська риба;
б)  морська капуста;
в)  креветки;
г)  цукор;
д)  йодована сіль.
 
 
8. Що не може призвести до харчового отруєння?                                                
а)  вживання продуктів , термін реалізації яких минув;
б)  вживання продуктів, які неправильно зберігали чи обробляли;
в)  якщо за 30 хвилин до їжі випити склянку води;
г)  отруйні гриби, ягоди;
д)  консерви зі здутими кришками чи помутнілим вмістом;
е)  алкогольні напої.
 
9.  Ти знаєш чотири правила обробки і зберігання харчових продуктів, яке правило зайве?
а)  ретельно мити сирі продукти, руки і кухонне обладнання;
б)  зберігати в холодильнику, або морозильнику молочні, м’ясні, рибні продукти, готові страви і відкриті консерви;
в)  всі продукти необхідно зберігати в місцях недоступних для дітей;
г)  зберігати окремо і нарізати на окремих дощечках ті продукти, які їдять сирими і ті, що піддають кулінарній обробці ;
д)  кип’ятити сиру воду і молоко, піддавати кулінарній обробці при високій температурі сире м’ясо, рибу, інші продукти.
10. Як діяти у випадку харчового отруєння ?
а)  сподіватися, що само минеться;
б)  викликати «швидку допомогу», чекати поки приїдуть лікарі;
в)  випити 2-3 пляшки газованої води;
г)  викликати «швидку допомогу»,  промити шлунок.
 
11. Встанови відповідність:
Вітаміни і
мінеральні речовини
Джерела надходження
1 – вітамін С
а) утворюється в організмі під дією сонячного світла
2 - кальцій
б) морепродукти, йодована кухонна сіль
3 – залізо              
в) сметана, вершкове масло, яйця
4 – йод
г) лимони, апельсини, капуста
5 – вітамін D
д) печені яблука, червоне м’ясо, печінка
6 -  вітамін А
е) молоко, твердий і м’який сири.
 
12. Намалюй харчову піраміду та схематично познач скільки і чого треба споживати щодня.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

7-А клас Основи здоровя Завдання для Самбора Дениса Виконати практичну роботу №4 підручник с89 Тема"Вибір косметичних засобів і правила користування ними" УСПІХІВ ТОБІ!!!