6-А клас. Основи здоровя Для Копійки Маріі та Стеценко Єлизавети.
Контрольна робота за IIсеместр.(Тести).
Контрольна робота за IIсеместр.(Тести).
Тестові завдання: "Продукти харчування і
здоров'я"
Тестові
завдання для учнів 6 класу
Тема Продукти харчування і здоров’я.
1. Організм людини на 75% складається з води, для
поновлення її запасів треба щодня
випивати:
а) 2-4 склянки рідини;
б) 4-6 склянок рідини;
в) 6-8 склянок рідини;
г) 8-10 склянок рідини;
д) 10-12 склянок рідини.
2. Який вид діяльності передбачає найменші
енергетичні витрати організму ?
а) Ходьба;
б) спортивне плавання;
в) марафонський біг;
г) футбол;
д) ритмічна гімнастика.
3. Встанови відповідність:
Поживні речовини
|
Фізичні якості
|
1 - Вуглеводи
|
а) є будівельним матеріалом для клітин
|
2 - Білки
|
б) утворюють в організмі запаси
|
3 –
Жири
|
в) важливі для нормальної роботи організму
|
4 – Вітаміни і мінеральні речовини
|
г) найкраще забезпечують організм енергією
|
4. Енергетична цінність ( калорійність ) продуктів
вимірюється в:
а) байтах або кілобайтах;
б) грамах або кілограмах;
в) пікселях або мегапікселях;
г) калоріях або кілокалоріях.
5. Встанови відповідність:
Поживні речовини
|
Джерела надходження
|
1 - Вуглеводи
|
а) вершкове масло, маргарин, олія, сало
|
2 - Білки
|
б) хліб,крупи, фрукти, овочі
|
3 –
Жири
|
в) м’ясо, риба, молоко, сир
|
6. Назви три принципи раціонального харчування:
а) помірність, різноманітність, збалансованість;
б) поступовість, систематичність, дозованість;
в) швидше, більше, смачніше;
г) їм що хочу.
7. Який із продуктів не містить Йод?
а) морська риба;
б) морська капуста;
в) креветки;
г) цукор;
д) йодована сіль.
8. Що не може призвести до харчового
отруєння?
а) вживання продуктів , термін реалізації яких
минув;
б) вживання продуктів, які неправильно зберігали
чи обробляли;
в) якщо за 30 хвилин до їжі випити склянку води;
г) отруйні гриби, ягоди;
д) консерви зі здутими кришками чи помутнілим
вмістом;
е) алкогольні напої.
9. Ти знаєш чотири правила обробки і зберігання
харчових продуктів, яке правило зайве?
а) ретельно мити сирі продукти, руки і кухонне
обладнання;
б) зберігати в холодильнику, або морозильнику
молочні, м’ясні, рибні продукти, готові страви і відкриті консерви;
в) всі продукти необхідно зберігати в місцях
недоступних для дітей;
г) зберігати окремо і нарізати на окремих
дощечках ті продукти, які їдять сирими і ті, що піддають кулінарній обробці ;
д) кип’ятити сиру воду і молоко, піддавати
кулінарній обробці при високій температурі сире м’ясо, рибу, інші продукти.
10. Як діяти у випадку харчового отруєння ?
а) сподіватися, що само минеться;
б) викликати «швидку допомогу», чекати поки
приїдуть лікарі;
в) випити 2-3 пляшки газованої води;
г) викликати «швидку допомогу», промити
шлунок.
11. Встанови відповідність:
Вітаміни і
мінеральні речовини
|
Джерела надходження
|
1 – вітамін С
|
а) утворюється в організмі під дією сонячного світла
|
2 - кальцій
|
б) морепродукти, йодована кухонна сіль
|
3 –
залізо
|
в) сметана, вершкове масло, яйця
|
4 – йод
|
г) лимони, апельсини, капуста
|
5 – вітамін D
|
д) печені яблука, червоне м’ясо, печінка
|
6 - вітамін А
|
е) молоко, твердий і м’який сири.
|
12. Намалюй харчову піраміду та схематично познач
скільки і чого треба споживати щодня.
Комментарии
Отправить комментарий